المقادير :
ممكن اى عجينة معتمدة عندك

4 - 4.5 كاس طحين
2 ملعقة كبيرة سكر
3 ملعقة صغيرة خميرة
1.5 ملعقة صغيرة ملح
3/4 كاس حليب 
1/2 كاس ماء دافئ
3 ملعقة كبيرة زبدة لينة
2 بيضة

للوجه : 

بيضة مخفوقة + 1 ملعقة كبيرة زبدة مذابة

الطريقة :
**نخلط الماء والحليب والزبدة ونضعهم على النار حتى تذوب الزبدة ونتركه حتى يصبح اكثر من فاتر بقليل 
**نخلط 1.5 كاس طحين مع السكر والخميرة والملح مع بعض 
**نضيف خليط السوائل والزبدة ونخلط دقيقتين ثم نضيف البيض و 1 كاس من الطحين ونعجن دقيقتين ثم نضيف باقي الطحين بالتدريج حتى تتكون عجينة لينة ملساء 
نعجنها 8 - 10 دقائق على سطح مرشوش بالطحين ونمسحها بالزيت ونتركها تتخمر 
**نقسم العجينه الى قسمين كبار متساوين وقطعه صغيرة نحتفظ بها على جنب
**نفرد كل قسم الى مستطيل ونقطعه بالطول الي نصفين ثم بالعرض بحيث يتكون 10 قطع 
**نلف كل قطعة على شكل رول ...طبعا اذا تحبي تحشيها حسب الرغبة
انا مسحتها بصوص البيستو ووضعت على كل قطعه شريحة جبن ثم شريحة لانشون ولفيتها

**ناخذ كرة صغيرة من قطعة العجين اللي تركناها على جنب ونرقها كالحبل ونلفها على الرول ونربطها ونراعي مكان لصق الاطراف للاسفل والعقده للاعلى
**نضعها على صينية مدهونة ونتركها تخمر حوالي 1\2 ساعة
**ندهن وجهها بخليط من البيض والزبدة المذابة وندخلها الفرن حتى تنضج وتحمر


اقدمها ساعات مع الدجاج البروستد والسلطة واحيانا مع طبق شوربة والاولاد يحبو ياكلوها وحدها امممممم






ساندوتش الدجاج مع صوص البيستو الاخضر و الطماطم المجففة
Chicken Sandwich with Pesto and Dried Tomatoes 



ساندوتش سهل جدا ومقاديره متوفرة في كل بيت



تجفيف الطماطم يركز طعم الطماطم في الساندوتش ويخليه شيئ خيالى
طريقة تجفيف الطماطم هنا
http://forum.hawahome.com/t460953.html



المقادير :

٣ صدور دجاج أو صدرين في حالة كانت الصدور كبار
صوص بيستو اخضر
ملح وفلفل
ملعقة كبيره زبدة
شوية زيت
روزماري طازج ( لو عندكم أبدا مش ضروري )
مايونيز
خس مغسول ومجفف جيدا 
خبز ساندوتش أي نوع تحبوه ( أنا أستخدمت خبز البرجر المخبوز منزليا)
طماطم المجففة

الطريقة :

**ناخذ الصدور و نحطها بين طبقتين نايلون ونضربها ضرب خفيف بإستخدام فرادة عجين شوية شوية بس عشان نخلي الصدر ألين شوي و عشان يصبح كله نفس السماكة 
**نجفف صدور الدجاج بمنديل رول كوييييس ( عشان يتحمر بعدين ) ، بعدين نرش ملح وفلفل على الوجهين اللي يحب يتبل الدجاج ببهارات أو أعشاب ثانيه ينفع طبعا
**نسخن مقلاة على حرارة أعلى من وسط بشوية ونخليها تسخن تقريبا دقيقتين ونحط طبقة زيت خفيفة (مش زيت زيتون) بعدين نحط الدجاج 
**نحط الزبدة و الروزماري ونشوح وجه الدجاج الأول حتى يتحمر جيدا بعدين نقلبه ونشوح الوجه الثاني ونكمل طبخ حتى يستوي الدجاج من الداخل بس ويروح اللون الوردي بس مش أكثر من كده لا نطبخ الدجاج عشان ما ينشفش

**بعد ما يستوي الدجاج نشيله من المقلاة على طبق ونغطيه بفويل مخروم عشان يرتاح دقيقتين .. هذه الخطوة مهمة عشان السوائل ترجع تتوزع في الدجاج
**نسخن الخبز وندهن وجهين الخبز بالمايونيز ونحط الخس تحت بعدين الدجاج فوقه وبعدين البيستو فوق الدجاج وبعدين الطماطم المجففة .. وبس 







الباستا بصوص البيستو







**نحط كمية من صوص البيستو في مقلاة عميقة
وما فيه اي حدود للكمية اللي بتحطيها لأنها تعتمد على ذوقك انتى ..فيه ناس يحبو يكثروا منها لدرجة انه المكرونة يقلب لونها اخضر عند التقديم ، وناس مثلي تفضلها كمية معتدلة تعطر المكرونة وتعطيها نكهة
وممكن تضيفي عليها المكونات اللي انت نحبيها ، أو تخليها لوحدها على المكرونة وتقدميها 

**انا اضفت عليها قطع دجاج ناضجة
**ومكعبات طماطم وقلبت شوية 
**واضفت المكرونة المسلوقة 

اذا حسيتي المزيج كثيف أو ناشف شوية ممكن تزيدي شوية من ماء سلق المكرونة 

وتقدم مباشرة وترشي على الطبق جبن بارميزان مبشور










عملنا صوص البيستو الرائع فى هذا الرابط
http://forum.hawahome.com/t461576.html
وهنا هنستخدمه فى بعض المعجنات اللذييييييييييييييييييييذة