بنات ناصر
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


كرتون وقصص واسلامي وعام ومسلسلات وصور فرفشه ونسالي والعاب وطبخ وعالم حواء ديكور
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 ملف كامل للأستفادة من بواقى الأطعمة واعادة تدوير المواد للأستفادة منها

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
نعناعه

نعناعه


المساهمات : 11222
تاريخ التسجيل : 24/01/2014

ملف كامل للأستفادة من بواقى الأطعمة واعادة تدوير المواد للأستفادة منها  Empty
مُساهمةموضوع: ملف كامل للأستفادة من بواقى الأطعمة واعادة تدوير المواد للأستفادة منها    ملف كامل للأستفادة من بواقى الأطعمة واعادة تدوير المواد للأستفادة منها  I_icon_minitimeالسبت ديسمبر 06, 2014 10:37 am

مساء الجمال على عيون احلى بنات
طبعا كلنا نفسنا نوفر واهم حاجة فى التوفير اننا منرميش حاجة ونخلى دا مبدانا الساسى وقاعدتنا ومن دا كا فى مواضيع كتيره لفتوكات شاطرات وكان نفسى ان اضع جميع مواضيعهم للستفادة فة المفضلة وعلشان كدا جمعت اكبر مواضيع للستفادة ولاقيت نفسى قلت ان اكيد فتوكاتى حبايبى محتاجينهم علشان نخليهم مرجع لينا
لا للإسراف بالطعام ! - وصفات لذيذة للإستفادة من بقايا وفضلات الطعام المتبقي في الصحون !!




انطلاقا من مبدأ أن النعمة زائلة، لا بد أن نستفيد من بقايا الطعام الزائد، أو مشاركته والتبرع به للآخرين من أهل وأصدقاء أو حتى جيران فقراء، فالاقتصاد والتدبير المنزلي أمر مهم في الكثير من دول العالم، وبخاصة تلك التي تعتمد على الإنتاج الزراعي، وحقيقة نعيش في مجتمعاتنا اليوم مرحلة من الوفرة الغذائية، والكثيرون منا يشعرون بذنب شديد بعد رمي الطعام في سلة القمامة، وبخاصة إذا كان طعاما طازجا وجيدا لم يمس باليد.ولهذا فكرت السيدة أمل عبد الرحمن في الاستفادة من الطعام المنزلي الزائد لعمل بعض الأكلات الخفيفة أو حتى بعض الأطباق التي يمكن أن تكون شهية بالفعل، والتي أوردتها صحيفة "الإتحاد" الإماراتية كالتالي: - بقايا الخبز: يمكن الاستفادة منها في عمل كل من البيتزا المنزلية، أو قطع الخبز المدهونة بالزعتر أو «المهياوة/ قطع خبز مدهونة بصلصة مسحوق السمك»، أو شرائح خبز الجبن بالفلفل أو بأية نكهة أخرى، أما «التوست والصمون» فيمكن تحميصه واستعماله كبقسماط، أو الاستفادة منه لأغراض في الطبخ المختلفة.- أنواع المرق (الصالونة): يمكن الاستفادة منها في عمل المكرونة والمكبوس/كبسة الأرز أو الثريد/ الخبز المشرب بالمرق.- بقايا التبولة: يمكن استخدامها كحشو لعمل طبق ورق العنب بعد إضافة الأرز للخلطة.- بقايا الأرز: يمكن أن تستخدم بقايا الأرز لعمل حشوات ورق العنب أو لعمل حشوات الدولمة بعد إضافة اللحم المفروم والبصل والطماطم وغيرها من مكونات الحشوات الاعتيادية.- بقايا الخضروات: يمكن تقطيعها لشرائح طولية صغيرة لاستخدامها كحشوة لمختلف أطباق السمبوسة ولفائف الربيع/ السبرينج رولز، كما يمكن إضافة بقية الخضروات لإغناء قوام ونكهة أطباق الشوربة.- لعمل طبق البيتزا: أولا يقطع الخبز الزائد إلى قطع صغيرة باليد ولتطريته يرش بالقليل من الحليب ثم يرص في صينية فرن مدهونة بالزيت، ثانياً تعمل في الخلاط خلطة مكونة من البيض والجبن والروب واللبنة والطماطم والبقدونس والملح والفلفل الأسود، بحيث تضرب جميع المقادير ثم تصب على الخبز، وبعدها يتم ادخال الصينية إلى الفرن، وقبل أن تجف الصينية تماما يتم رشها بالقليل من الزعتر، وتصبح بذلك جاهزة للتقديم.- عمل مثلثات الخبز: يتم تقطيع بقايا الخبز الزائد على هيئة مثلثات متوسطة الحجم، حيث تدهن بالزيت ثم يرش عليها الزعتر، كما يمكن أن تدهن حسب الرغبة بالجبن والفلفل، ويتم ادخال المثلثات للفرن ليتم تناوله على حاله أو بغمسه باللبنه ويمكن تقديم هذا الطبق للأطفال كشيبس منزلي صحي بديل عوضا عن شيبس الأسواق المليء بالملح والخل والمواد الحافظة والمواد الصناعية.- خبز التوست: تدهن بقايا التوست الزائد عن الحاجة بقليل من الزيت ويرص في صينية الفرن ويرش عليه الزعتر أو أي عنصر آخر حسب الرغبة.
وصفات مبتكرة لأطباق شهيّةهناك العديد من الأفكار الجميلة للتعامل مع بقايا الطعام الزائد لصنع أطباق مميزة وشهية جداً، وتشمل كل من أطباق العجّة بالبقدونس والعجّة العاديّة والأرز المقليّ والمقالي السريعة والحساء، والقائمة التالية ستساعد ربة المنزل على عدم رمي ما يعادل نصف كمية الأغذية الأساسيّة التي يتم تحضيرها عادة.- الجزر: قطّعيه قطعاً رفيعة وأضيفيه إلى صلصة الطماطم أو إلى سلطة الكرنب أو أيّ نوع من السلطة، أو اشويه في الفرن على حرارة 400 درجة إلى أن يصبح طريّاً واسكبي عليه زيت الزيتون مع الملح والفلفل.- الكرفس: ضعيه في الثلاجة لتخزينه أو لتحضير الحساء. مدّديه مع زبدة الفستق أو الحمّص للوجبات الخفيفة. قطّعيه قبل قَلْيِِه أو إضافته إلى الرز المقليّ.- الفلفل مع صلصة الأدوبو: أضيفيه إلى صلصة الطماطم أو الصلصةالحارة، ولتعزيز النكهه قطّعيه وأضيفيه إلى البيض المخفوق، أو اخلطي كميّة صغيرة منه مع كريما الجبنة أو الكريما الحامضة، بحيث يؤكل مع رقاقات التورتيلا.- الكزبرة: حضّري صلصة البِستو مع الجوز أو الصنوبر مع القليل من الليمون، أو اخفقي معه نوعاً آخر من الليمون مع صلصة البقدونس.? حليب جوز الهند: حضّري عصير»بينا كولادا» أو لبن الفاكهة، أو استعمليه لزيادة سماكة الحساء أو لتحضير صلصة الفستق.- الجبنة «القريش»: أضيفيها إلى الفطائر المحلاّة، وإذا بقي لديك الكثير منها حضّري جبنة القريش التقليدية المفضّلة، لصنع قوالب الحلوى بالجبنة والتي تستعمل الكريما الحامضة أيضاً.- بياض البيض: حضري قالب حلوى أو «كعك الميرينغ»، أو اصنعي قناعاً للمحافظة على جمال البشرة عبر تمديد بياض بيضة على الوجه بحيث يترك ليجف ثم يغسل.- صفار البيض: حضّري الصلصة الهولنديّة، أو صلصة السابايون، أو الكريما المحروقة. - الثوم: حمصيه وضعيه مع القليل من زيت الزيتون على رقاقة معدنيّة، ثم أدخليه إلى الفرن على حرارة 400 درجة حوالى ساعة إلى أن يصبح طريّاً، ثم انثريه على الخبز، ويمكنك كذلك تحضير طبق الدجاج التقليدي مع الثوم.- المايونيز: حضّري قالب حلوى بمايونيز الشوكولا، أو ضعي السمك أو الدجاج بعد نزع جلده على طبقة رفيعة من المايونيز، وأضيفي البهارات المفضّلة لديك واخبزيه في الفرن.



- البرتقال: حضّري العصير، وجمدي القشور لاستعمالها في الأطباق المخبوزة، أو لإضافة نكهة معطّرة على الأطباق المُبَهّرة، أو حضري «المارملاد» على طريقتك الخاصّة أو جرّبي وصفة الدجاج بنكهة الليمون التي تستعمل عصير خمس برتقالات.- اليقطين المعلب: اخفقيه في الخلاط مع لبن الفانيلا، والسكّر أو العسل مع الحليب ورشّة قرفة لتحضير لبن اليقطين، أو اخلطيه مع وجبة من الشوفان وأضيفي البهارات والعسل.- جبنة الريكوتا: حضّري خلطة «كانولي» بسيطة، استعمليها في الفطائر المحلاّة أو قالب الحلوى بالجبنة، إذا كان لديك مقادير أخرى يجب استهلاكها، استعمليها كمقدار أساسي لتحضير عجّة بالبقدونس.- الخسّ الروماني: ادهني أوراق الخس بزيت الزيتون ورشّي عليها الملح والفلفل، ثم اشويها وراقبيها بعناية، أو لُفّي السندويشات بأوراق الخسّ بدلا من استعمال الخبز. - البصل الأخضر: قطّعيه وأضيفيه إلى كلّ أنواع السلطات تقريباً أو إلى خليط من بقايا اللحم والجوز أو الأرز، أو اخلطيه مع الهليون لتحضير عجّة بالبقدونس، أو اقليه مع اللوبياء الخضراء.- الكريما الحامضة: أضيفيها إلى البطاطا المهروسة أو البيض المُبهّر لإعطاء نكهة مميّزة، أو امزجيها مع بقايا من الأعشاب والكُرّاث لتحضير غموس بطريقة سريعة.- الطّحينة: بعد تحضير الحمّص مع عجينة السمسم، استعملي بقايا الطعام لتحضير خلطة التوابل أو الصلصة.- معجون الطماطم: جرّبي هذه الوصفة لتحضير شراب الطماطم، أضيفي 28 جراماً من معجون الطماطم مع 84 جراماً من المياه الباردة وامزجيهما معا في الخلاّط، ثم تبلي الخليط بالملح والفلفل والصلصة الحارّة (حسب الرغبة).وتشرح خبيرة التغذية كيفيَّة الاستفادة من بواقي الأطعمة في إعداد وجباتٍ جديدةٍ إذا لم تجد ربَّة البيت المكان المناسب غير القمامة لإرسال بواقي الأطعمة إليه، فعلى سبيل المثال يمكن الاستفادة من بواقي الأرز المطهي عن طريق تجهيز مقدارٍ من الصَّلصة البيضاء، ويتمُّ وضعه في صينيَّةٍ أو طاجن فرن، ويُرشُّ عليه بعض الجبنة الرُّومي ويتمُّ إدخاله الفرن.

أمَّا بواقي الدَّجاج، فيمكن، بحسب الدُّكتورة راوية، إخلاؤها من العِظام وتقطعيها إلى قطعٍ صغيرةٍ جدًّا ثُمَّ فرمها، ثُمَّ تُوضع على البطاطس المهروسة وتشكيلها في صورة أصابع من الكُفتة، وتغمس في البيض والبقسماط، وتُقلى في الزيت، وتقدم مع مكرونة أو أرزٍ وسلطة خضراء، وتكون بذلك وجبةً غذائيَّةً متكاملةً، كما يُمكن أيضًا استغلال بواقي لحوم الدجاج بعد فرمها في عمل "حواشي فراخ"، ويُقدَّم مع سلطة خضراء.
وتضيف الدُّكتورة راوية: "بالنِّسبة لبواقي اللحوم المطهيَّة، فيمكن الاستفادة منها من خلال فرمها، ويوضع عليها بعض البقدونس والصَّلصة البيضاء الثَّقيلة والملح والفلفل، ثم تشكيلها في صورة كُراتٍ من الكفتة التي تُغمَسُ في البيض والبقسماط، ويتمُّ قليها في الزَّيت، وتقدم مع مكرونة وسلطة خضراء".
واستطردت خبيرة التَّغذية قائلةٌ: "أمَّا بالنِّسبة لبواقي الأسماك، فيُمكن عمل كفتة سمك منها، على أنْ يكون لكلِّ مقدارِ سمكٍ مسلوقٍ، مقدار بطاطس مسلوقة ومهروسة، ويوضع عليه بقدونس مفروم وبيض وبقسماط، ثُمَّ يتمُّ قليها، أو يُمكن وضع بواقي الأسماك في طاجن فرن مُضافٍ إليه بعض الخضروات كالجزر والكوسة والبطاطس، ويقدم مع أرز أبيضَ وسلطة خضراء".
وتُضيف الدُّكتورة راوية، أنَّه يُمكن لربَّة البيت أيضًا عمل وجبةٍ شهيَّةٍ وذات قيمةٍ غذائيَّةٍ عاليةٍ من الباذنجان الرُّومي، وذلك عن طريق قليه في الزيت بعد غمسه في البيض والبقسماط.
وقالت إنَّه من الممكن أيضًا الاستفادة من بواقي الفاكهة الموجودة وذلك عن طريق عمل طبق سلطة الفاكهة وعمل كيك بالفاكهة، وذلك من خلال عمل بعض الكيك، ووضع طبقةٍ من الفاكهة فوقها مع الكريمة، أو عمل مشروبات وعصائر من هذه البواقي، فإذا كان هناك جوافة أو فراولة يمكن إضافة الَّلبن البارد إليها، ويكون بذلك ذا قيمةٍ غذائيَّةٍ عاليةٍ لاحتوائه على الكالسيوم والفيتامينات المفيدة للجسم، كما يُمكن عمل عصير كوكتيل من الفاكهة.
مأزورات ومأجورات
وتقول بنت القرية وهى صحفية مهتمة بشئون الأسرة والعمل الاجتماعي: هناك جرائم ترتكب بحق الميزانية وبحق الفقراء في رمضان بالقدر الذي يوازى ما يبذل فيه من خير من حيث لا نشعر، موضحة انه في ظل أزمة الغذاء العالمية وارتفاع أسعار السلع الاستهلاكية بالقدر الذي يفوق إمكانيات الغالبية العظمى من الأسر فإن هناك ثمة عملية إجرامية تتم يوميا عبر إلقاء فوائض الطعام من قبل الميسورين في القمامة، موضحة أنها لا تبالغ حين تصف إلقاء الطعام في القمامة بالعملية الإجرامية لأنها بالفعل تتخطى في آثارها المدمرة مجرد وصفها بالإسراف لأن هناك بالفعل أناس تموت من الجوع و تقدم على الانتحار تخلصا من أعباء الحياة الصعبة التي تفوق إمكانيات العديد من الناس حقا .
وأشارت إلى أن ربة البيت التي تعيد تدوير الطعام سواء لاستخدام أسرتها أو للتبرع به على أسرة فقيرة هي سيدة مأجورة ومثابة في كل الأحوال على الجهد الذي تبذله في التجديد أو التوفير، منوهة إلى أن أكثر مايرمى في رمضان من مأكولات يمكن تجديده وإعداد وصفات إبداعية منه، فالأرز الأبيض على سبيل المثال يمكن إضافة البازلاء وقليل من اللحم المفروم وإعادة تسويته على البخار فيعطي شكلا جديدا للأرز، وأيضا بواقي شوربة لسان العصفور يمكن إضافة القليل من الخضار السوتيه أو المشروم وملعقة من الدقيق مضافة إلى قليل من اللبن وبعض نكهات الشوربة اللذيذة لإعداد صنف جديد من الشوربة، أما بواقى المكرونة فيمكن إضافتها إلى اللحم المعصج واستخدامها في حشو الرقاق أو السمبوسك أو أي صنف من الأصناف التي تحشى بالعصاج.
وأضافت أن بواقي الحلو يمكن استغلالها وحمايتها من الرمي، كبواقي الكنافة المهدر يمكن استخدامه في حشو الجلاش الحلو أو الفطائر الحلوة، وأيضا فوائض المهلبيات بأنواعها يمكن إضافة القليل من الكريمة اللبانى لها وإعادة تسويتها واستخدامها في حشو الكنافة والفطائر الحلوة، واعدة للمرة الثانية المرأة التي تبذل الجهد في الاقتصاد والحيلولة دون الإسراف والهدر بالثواب لأن ذلك يعود بشكل مباشر أو غير مباشر على الفقراء.


عدل سابقا من قبل نعناعه في الإثنين يناير 05, 2015 5:20 am عدل 2 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نعناعه

نعناعه


المساهمات : 11222
تاريخ التسجيل : 24/01/2014

ملف كامل للأستفادة من بواقى الأطعمة واعادة تدوير المواد للأستفادة منها  Empty
مُساهمةموضوع: رد: ملف كامل للأستفادة من بواقى الأطعمة واعادة تدوير المواد للأستفادة منها    ملف كامل للأستفادة من بواقى الأطعمة واعادة تدوير المواد للأستفادة منها  I_icon_minitimeالسبت ديسمبر 06, 2014 10:38 am

طبقةالبانيهوشوفي وقولي رأيك بالافكار التالية‏*نجرسكو‏*رزبالباشمل‏*بيتزا‏*سمبوسة‏*الشاورما ديصفري بصلة وتوم_ملح_فلفل_بهاراتكمون_شطةعليها فلفلمكعبات_جزر مبشور_بالترتيب كل 2دق ضيفي اليبعده_ماشروم وف الاخر الفراخ نفس دي اعمليها حشوات‏*قطعيها صوابع وبعديناعمليهامع بطاطس محمرة ف الفرن وشربيهم شوية(دي لبواقيالبطاطسكمان(مرقة بصلصة ف طاجن‏*شوحيهم ف بصله ضيفيلسان عصفور محمركمليعليهم بمرقة وعصير طمطماية ياخد غلوتين وحطيه ف الطاجن ف الفرن وغطيهمبشرايح طماطم‏*افرميها وشوحيهاببصله واحشي بيها بطاطس بدلالعصاجبالنسبة للدجاجالمسلوقالمتبقي بعد ما نخلص نطحنه و ممكننضيف له بطاطس مسلوقة ومطحونة ونعملهأقراص ونغمسه بالبيض المخفوقومن ثم البقسماط المطحون الناعم و نقليه بالزيتبواقىالزيتممكن نعمل منة صابون (1ك زيت+1\2ك دقيق+10جرام بوتاس+2ليمونة)نضربالليمون بالقشر فى الخلاط مع كوب ماء ثم نضعة على باقى المكونات ويقلب جيدا بملعقةخشب و يصب فى صنية قديمة مش هتستعمل بعد كدة و يترك حتى ينشف و يقطع مستطيلات وعلىفكرة مش مهم الزيت متبقى من أي
بواقىالارز

الرز بعملهفتةحمريله شوية شعرية ويبقي رز بشعريةاو حمري شوية رز ويبقي رز حبة وحبة
1) بشيله فى الفريزر و لما اجمعحبه مناسبين اضيف له مكرونة مسلوقة و عدس بجبة و يبقى كشرىوطبعا اعمل دقة و حمص الشام و بصلمحمر
2)افضل اجمعه لغايه لما يبقى عندىكمية و افرد نصه فى الصينية و احط فوقهم شوية جزر و بسلة مستوين و 3 او اربع معالقعصاج و افرد باقى الرز فوقهموعلىالوش شوية بشاميل و ادخلهم الفرن لغاية لما الوش يحمر و دى صينية الرز بالبشاميل3) ازوده على كفتةالسمك

االفينولما بيبقى منه بحوشه وبعدين احمصه في الفرن واعمله بقسماط ناعمللبانيه والبفتيكاو اعمله شرايح ونفطر بيه مع الشاي الصبحفىحاجة تانية :لما الخبز الفينو بيتبقى باقطعة دوائر ونحضر صنية ونضع فى قعرهاسكريعنى 2 معلقة ونرص الخبز الفينوعلية وبعدين نحضر كوب للبن ونضععليةسكر وبيضة او اتنين مش فاكرة وسكرطبعا زى ما انتى عايزة ونضعة كلةفوق الخبز ويدخل الفرن والله بيطلع زى مايكون كيكيةطريقة تانية للعيش الفينو البايتقطعيه شرائح وبعدين نقليه فى الزيت لغاية لما يحمر زى القطايف وبعدين نطلعه ونسقيهبشربات( العسل التقيل يعنى 2 كوب سكر +1 كوب ماء +ليمونة ) القطايف وبعدين نرصه فىطبق ونرش عليه اى نوع من المكسرات وبيبقى طبق حلو سريع ومالهوشحل
بالنسبةللعيش البلدي او المدور حمصيه واعملي بيه فتةالباقىاليوم قطعية قطع صغيرة فى كيس بلاستك وعلى الفريزر عدلولما تحتاجية طلعية وحمصية بالفرن واستعمليه للفته العادية وفتهالعدسقشطة اللبنعلى طول بجمعا فى الفريزر واسيحها واعملها زبدةكمان بتوفر شراء الزبدة البلدىوممكن يتعمل بيها الكيكبتكون تحفة فى الطعم وهشة وتوفير للسمنةاوالدهون

لما تضربيطماطممتصفيهاش قشريها واضربيها بحالهابس بغليها ف الشوربة عشان تتقشر اهو منهامتغليش مية مخصوصوف نفس الوقت بتديطعم للشوربةوكمان اما تقشريها سيبي القشر ف الشوربةهيدها ريحةوطعم وابقي صفيهالو عندك جزرة دبلانة شوية حطيهاللشوربةهتاخد ظفارة اللحماو الفراخ وتدي طعمللشوربة
لما بيفضل عندىسمكةاو اتنين من السمك المقلى بحطه فى كيس فى الفريزر وبجمعه وفى يوم بجيببصل وطماطم وفلفل وبقدونس واعمله فى الفرن مع الكمون والنعناع الناشف والتومواوووووووووووووووو بتبقى ريحته جايبة اخر العمارة وبتبقة اكلةجديدةلو عندك بواقي كورن فلكسمكسر يعني الولاد مش هاتعرف تاكلهاطحنيه شوية وزودي بيه بقسماط البانيه بيبقي احليبكتير
بواقيالبيض المسلوق وبايتاعمليها سمبوسةولما تعملىالقشطة زبدةبيطلع منها لبن اسمة سرداللبن دة اوعى ترميةممكن تعجنى بية المعجنات بيطلع تحفة لانه اساسالبن
الفطير اللىبينشف بشيله فى الفريزروبعده اعمل بيه امعلى
حشوة سمبوسةاو بيتزا تشيلي كيس ف الفريزر تجمعي الحاجات اليتنفعحشوات ويوم السمبوسة تبقي جاهزة ومنوعة كمانوالجبنة البيضالما تبقى قعدت عندك فترة وخلاص حتبدأتطلع ريحة
قطعى فلفلرومى عليهاو ممكن زيتون مقطع صغير كمان و رشة زعنرو احشى بيها الفطاير اوالسمبوسة
بواقىالجمبرىوالسبيط اوالماكولات البحرية باخدها واعملها اعادة تدوير واضعها فى الرزمع البصل والبقدونس والكمون بيقى تحفةبضيف الجمبرى والحاجات دى اثناء الطبخ وبيبقىاكلة جديدةاللحم العصاجده كنز لا يفني خديعندكمصقعة حبيبتيمكرونة بشملبيتزا_سمبوسةبطاطس بيوريهاو تشيليها ف الفريزر لما تعمليحاجة من دول وتكملي عليهاممكن ابشري بصل وتوم وصفريهم بشويةزيت_ملح_فلفل_بهارات_شطة_كمونعليهم جزر مبشور _مكعبات فلفلاخضرلحد ما يتشربوا ثم ضيفي اللحمة ووطي النار ربعساعةهتبطلي تشتري شاورماوهتلاقي طعم الجزر جميل جدا_دي تنفع مع بواقيالفراخ لما تخليها_فراخ مفرومة_لحمة مفرومة نية
قشرالبرتقال واليوسفى... مش بارميه فى الزبالةباغسل القشر دا وباحطو ف حلة يتسلق علىالنار نص سلقة بسوبعدين أصفيه من الميه بتاعتو وأسيبو يبردخااااااااااااالصوبعدين أحطو على المش الفلاحى عندىوكمان لو كان عندى لبن وراب وقطع مشبارميهبرضو بحطو ع المش اللى عندىوكمان الطماطم لو كان عندى شوية مستويين وخايفة يبوظوباضربهم فى الخلاط ......... وأحط شوية زيت صغيرييييييييييييين فى حلةعلى الناروأول مايسخن الزيت شوية أضيف عليه عصير الطماطم اللىعملتووأسيب الخليط ياخد غلوتين عالناروبعدين أطفى عليه من غير ما احط عليه أى حاجةتانيةوبعد ما يبرد أعبيه فى أكياس حسب الإستعمال بتاعى بعدكداودى بتكون صلصة طماطم جاهزة للمكرونة والطبيخ بعدكداوبتبقى ريحتها روووووووووووووووووووووووو عة فوق ماتتصورىولو كنت عاوزة أستعملها للمكرونةباحطها فى حلة تفك على النار فىدقايقوأضيفلها شطة وكمونوملحتحت علبة تونة و صفيتها من الزيت و حطيتها على السمك بعد ماسلقته معثوم و كمون و فرفرتهم بالشوكةحطيت كمان على التونة و اسمك المسلوقفلفلة كبيرة رومى مقطعة شرائح صغيرةجدابصلة صغيرة جدا او ربع بصلة متوسطة مفرومةصغيرملح و كمون و فلفل و بطاطساية مسلوقة و اخلطة كله مع بعض و بيضة صغيرةو اعملى كور و دحرجى كل ده فى البقسماطادهنى صينية بالزيت و حطى نص معلقةزيت صغيرة على كل كورة ودخليهم الفرنربع ساعة بالكتيروهتكون احلى كفته سمكبواقي الطحينة يا بنات خففوها بشوية مية وف برطمان فالتلاجة بتنفع لبابا غنوج والفول¤¤بواقي دقةالكشري¤¤صفيها وحطيها ف زجاجة ف التلاجة خديمنها*عل الطحينة* للفول* بابا غنوج بس هتزودي الطحينةعليهبواقي المياه الغازية اللي بتتبقي من أي حد جمعيها فزجاجةنظفي بيها الأحواضوالتوالتالرز الابيض العادي بحتفظ بيه وبعمل شويه عصاج واكسر بيضهعلى الرز مع شويه توابل واعملها زي الكبيبه محشيه عصاج وبغلفها البيض والبقسماطوبقليها . بواقي الفراخ . بنسلها من العظم وبحتفظ بيها في الثلاجه بعملهاسندوتشات توست بدهن التوست زبده وافرش عليها ورق خس واحط الفراخ المتنسله وادخلهمالتوست ولما بتسخن بصيف شرائح طماطم في كل سندوتش .بواقي اللحمه بعملها شاورما وسندوتشات .العيش الفينو او التوست البايتبالنسبه للتوست هو متقطع جاهز اماالعيش الفينو انا بقطعه شرائح سميكه شويهوبحضر الوصفه بتعتي ,,,, 2بيضه4معالق زبادي +بيكينج بودر +شويه دقيق ..بالنسه للدقيق بضيف واخلطعايزه القوام زي قوام الكيكهبعدين اغمس العيش في الخلطه من الناحيتين واشيلهاوانزلها في زيت سخن واحمرها واكمل الكميه وفي الاخر ارش على وشهم سكر بودرهعلى فكره ريحيه القلى بتبقا جميله وطعمها حلو اويومش بيشرب زيت نهائي انا بعملو على طول وده بسببالزبادي.لو عندك توست عامليه كأنهعجينحطي عليه حشوة البيتزا ف الفرناحشيه جبنةواقليهف طاسة تيفال قطعيه اشكال وغطسيه فالبيضوحمريه وكوليه كده اوحطي عليه بعدها شريحة جبنةولانشونلو عندك رقاق عل طاسة او ف الفرن اعمليهفطيرةجبنة _جبنة وفلفل وطماطم_ضيفي_بيض _سوسيس_بسطرمة_لانشون
طبق المحشى اللىفاضل فى الفريزرويوم ماتعملى محشى جديد حطيه عليه بعدمايستوىبواقى البفتيك او البانيهبقطعهم و اضربهم فى الكبة بيبقوا مفرفتينافردهم على البيتزا بدل البسطرمة او السجقممكن كمان تفرميهم و تحشى بيهم سمبوسك او اى فطائر مع فلفل كوبى مقطعصغير و زتونبالنسبة للسبانخ المطبوخة لما بيفيض منها طبق بركنه فىالفريزر لغاية لما يكون فى يوم عايزين نقضيها ببقايا الاكل بطلعه واحطه فى طبقوواكسر عليه بيضتين وملعقة دقيق وعودين بقدونس وملح وفلفل وابشر بصلة صغيرة واصبهمفى صينية وادخلها الفرن بيبقى طعمها خطير وممكن تكترى البيض حسبرغبتكلما تأوري البتنجان اعمليه بابا غنوج بجد مش هاتصدقيالنتيجةتأوير الكوسة فيه وصفات كتيرقشر الطماطم يتجمع ويتعملصلصةقشر البرتقال غير الكيكمعطر ويضاف لسائل غسيلالاطباقوكذلك قشر الليمونوكمان ممكن يضاف لتدميسالفولقشر الموز ف مسك تفتيحقشر البطاطس يفتحمسامالوشبواقى المكرونةممكن تحطي المكرونة ف مصفة ف حلة فيها مية بتغليعشانتقلليلي الصلصة قلبيها وارفعيها علطولوممكن كمان تهرسي المكرونة شويةوتخلطيهاببيضتين وحبة حليب وملحوفلفل واعمليها قرصعجة‏@او كملي عليها بكشري‏@لو عندك شوربةكريمةبالماشروم بواقي حطيهمعل بعض ف الفرنبدلما تعملي باشمللو باقي عندك مكرونة مسلوقة حطى عليها حبنة رومى وقلبيفى االحلة هتسيح وتبقي تحفة وممكن تقطعى عليها فلفل اخضر كمان بتكونجميلةجمعي بواقي من دولفطير ناشفكرواسونناشفجلاش مستويبف باستري مستوياو حتي حبة كورنفليكسواغلي حليب عل قد الي هتحطيه من اليفاتدوبي فيه القشطة كويسوحليهبالسكروحطيه ف بايركس فوقالجلاشوعل الوش افرشيالكريمةوحطيها ف فرن سخن تحت الشوايةويطلع عندك احليصينية ام على




لو اللبن راب ممكن تشربية مع التمربيكون طعمة تحفةوممكن في الخلاط تضربيه مع موز وتمر او موز وسكر او موز وعسلممكن يتشال فى الفريزر بس تقسميه ويستخدم كمان فى عمل المعجنات بدلاللبن العادى زى البيزا والفطائروكمان فى ناس بتعمل كيكه زبادى (بس انا مش بعملها )بتبقىبالزبادى وبعدين تسقى شراب وترش بجوز الهندممكن كمان تستخدميه فى تتبيل الدجاجالمشوى والشاورما والبانيه شويه منه على التتبيل بخلى الطعمحلوبيتعمل بيه قرص بتبقي طرية وجميلة جداالفراخ : اللي بيتبقي بطلع منه العظم واسلق بطاطستين ( 2 بطاطس ) واحطهم في الكبة يبقوا عجينة وبعدين بالبيض والبقسماط واحمرهم بيبقيتحفة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ملف كامل للأستفادة من بواقى الأطعمة واعادة تدوير المواد للأستفادة منها
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
»  ملف كامل للأستفادة من بواقى الأطعمة واعادة تدوير المواد للأستفادة منها
» "المواد الكيميائية الأبدية" السامّة.. كل ما تحتاج معرفته عنها وكيفيّة التخلّص منها
» بواقى الاكل
» أكبرموسوعة جباارة ااستخدامات بواقى الطعام
» الأطعمة الصحية في فصل الشتاء

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
بنات ناصر :: المنتدى :: قسم النصائح والتدبير المنزلي-
انتقل الى: